woensdag 12 januari 2011

Vlees noch vis.

Deathcore, de fusie van hardcore en death metal is nooit helemaal aangeslagen. De hype erom was enkele jaren geleden nog springlevend maar nu worden de dertien duizend in een dozijn bandjes rondom uitgekotst. De overlevers van de scène zijn naar een andere sound toegewerkt: moderne death metal als ik het zo mag noemen.

Bring Me The Horizon en All Shall Perish worden vaak gezien als de uitvinders van de deathcore er was een band die de smakelijke combinatie van hardcore en death al eerder combineerden, namelijk de band Suffokate. In hun nieuwste wapenfeit krijgt de luisteraar een onderhoudend stukje deathcore voorgeschoteld. Breakdowns, scream, gorgelende putgrunts. Heel geslaagd. Suffokate heeft echter nooit boven de andere bandjes uit weten te stijgen. Onterecht want Suffokate kan zich meten met de toppers uit het genre. Luister tips op het album No Mercy, No Forgiveness zijn de nummers While They Sleep en Holiness Is Next To Filthiness.

Ik vind het jammer dat deathcore alleen maar bij een hype is gebleven. Ik denk dat het falen van het genre te wijten is aan het feit dat mensen niet houden van een mix van stijlen. Ze willen death of hardcore, niet allebei. Deathcore was een beetje vlees noch vis.



Ik moet straks koken voor een groep van 12 man. Op zich niet zoveel werk maar ik moet wel rekening houden met wat mensen wel en niet lusten. Twee van mijn vriendinnen lusten echt geen vis. Dat beperkt je nogal in wat ik kan gaan koken. Jammer dat ze het niet willen proberen. Ik heb besloten om nu gewoon twee verschillende dingen te koken en dan kan iedereen een beetje kiezen. Ik ga voor twee ovenschotels, een klassieker en een zelfverzonnen creatie. Sheperds pie en een overschotel met vis, waar nu het recept van hieronder te lezen valt.

Snijd 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 prei en 1 knol venkel fijn en fruit in olijfolie met peper en zout. Voeg een beetje tijm toe en blus af met witte wijn. Wacht tot de wijn is verdampt en laat dit mengsel uitlekken in een vergiet. Kook ondertussen 1 kilo geschilde aardappels gaar en stamp fijn met een flinke klont boter, scheutje melk, kaas, peper, zout, mosterd en nootmuskaat. Hak een bosje dille fijn. En meng met je groenten mengsel. Snijd vis filet naar keuze (zalm is erg lekker maar witvis kan natuurlijk ook) in blokjes. Meng vis met de groenten, voeg als je dat lekker vindt nog een bakje garnalen toe. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg het groente en vis mengsel op de bodem en bedek helemaal met de aardappelpuree. Bak in een voorverwarmde oven, ongeveer een half uur. Drink er die wijn bij die je al had opengetrokken. Eet smakelijk.

1 opmerking:

  1. Dat klinkt best smakelijk! Zowel die ovenschotel, als een deathcore-plaatje, op z'n tijd ertussendoor. Voor allebei geldt waarschijnlijk dat te veel in één keer moeilijk te behappen is, dan heb je er snel genoeg van, haha.

    [ zeurmodus ] vlees noch vis [ /zeurmodus ]

    Ik luister nu de nieuwe Melechesh, trouwens. Ook een plaat waar je, op de verkeerde momenten, je tanden op kapot kunt bijten. Maar als je ervoor in de stemming bent klopt 'ie van opening tot slot!

    BeantwoordenVerwijderen