Het leven op de Villa is elke dag weer anders, elke dag ontdek je weer iets waar je minstens een kwartier kwijlend naar kan kijken. Of je nu een rat aan het frituren bent of bijzondere insecten in je bank vindt brengt het leven je hier elke dag wat bijzonders. De 2e verdieping is niet heel praktisch ingedeeld: de douche tussen ons troephok en de gang. De zolder is niet bereikbaar. Gezien de recente activiteit van enkele tandarts assistentes leek het ons handig om er zeker van te zijn dat er geen baby-lijkjes in koffers stonden weg te rotten ergens, in een vergeten hoekje van het huis. Dus na de koffie zijn we het troephok ingegaan en hebben een gat naar boven gemaakt.
Verveling leidt onherroepelijk tot exploratie. Gewoon ergens een gat in slaan en zien waar je terecht komt. Beetje zoals dat verborgen level van Super Mario. Je wist niet wat je zag. Nog meer troep van onze wijlen huisbaas. We hadden deze zomer ook al een keer de kelder leeggehaald. 2 bestelbussen vol met troep. Maar hier lag er blijkbaar nog meer zooi. Allemaal speelgoed van 30 jaar terug. Knuffelberen die de afgelopen decennia niet meer geknuffeld waren. Wat voor ontzettende loser knuffelbeer ben je dan!? We hebben wat foto's genomen en hebben toen het gat min of meer gemaakt.
De beren zijn mij nog niet vergeten. Langzaam dalen ze af naar mijn kamer. Omdat dit huis voor een bepaalde oorlog is gebouwd bestaan een groot deel van de muren en plafond uit riet/stro en plamuur. Mijn lamp heeft het al begeven en is van het plafond gevallen. Er is een gat aan het ontstaan dat elke dag wel een stukje groter wordt. De beren wachten geduldig, hun tijd zal komen, ze zullen weer geknuffeld worden.
En wat gaan we dan vandaag eten? Ik ben super brak dus het wordt iets met extreem veel vlees. Ook leuk als je indruk wil maken op de meisjes. Heb je tenminste nog een excuus voor dat zielige worteltje tussen je benen.
Cote de Boeuf
Sla je spaarvarken kapot en koop de beste Cote de Boeuf die je kan veroorloven. Dat betekent veel vet! Laat een grote klont boter lekker schuimen in een sautepan. Bak beide kanten bruin en knal een oventhermometer in dat vlees. We willen een kerntemperatuur van 47 graden Celsius. Snijd er mooie centimeter dikke plakken van, geef er de jus uit de pan bij. Serveer met friet, salade en een belachelijk dure wijn in goedkope glazen, gewoon om te laten zien wie de baas is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten